+48 52 569 90 33
zakiszacze@zakiszacze.com.pl
Premium Sil Plus

Bakteryjno-enzymatyczny zakiszacz. Zawiera wysoko aktywne szczepy bakterii fermentacji mlekowej oraz enzymy celulolityczne. Specjalny do zielonek wysokobiałkowych (lucerna, koniczyna), traw, mieszanek traw z lucerną, GPS, zielonek z żyta. Również świetnie sprawdza się w kiszeniu kukurydzy (całych roślin, ziarna i kolb), wysłodków buraczanych i młóta browarnianego.

Opis

KORZYŚCI

  • Kiszonka o wysokiej jakości i wartości pokarmowej
  • Wzrost smakowitości kiszonki
  • Hamuje szkodliwe bakterie kwasu masłowego z rodzaju Clostridium
  • Większa trwałość tlenowa kiszonki dzięki Lactobacillus buchneri

STOSOWANIE

Dawkę należy ustalić w zależności od stopnia trudności zakiszania, jakości surowca i innych warunków technologicznych: 250g/50-75 ton zakiszanego surowca:

  • Bobowate (lucerna, koniczyna): 250g/50 ton.
  • Trawy, mieszanki traw z bobowatymi: 250g/75 ton.
  • Kukurydza – całe rośliny: 250g/75-100 ton.
  • Kukurydza – wilgotne ziarno, kolby CCM, LKS: 250g/50 ton.
  • Wysłodki buraczane, młóto browarniane: 250g/50 ton

Preparat w proszku do zastosowania w roztworze wodnym w proporcji 250g/10-50 litrów czystej wody. Roztwór roboczy należy wykorzystać w ciągu 24 godzin. Stosować za pomocą aplikatora lub ręcznie spryskiwać układane warstwy na pryzmie lub w silosie.

SKŁAD

Bakterie fermentacji mlekowej:

Lactobacillus plantarum 4×10¹⁰ jtk/g,Lactobacillus buchneri – 2×10¹⁰ jtk /g, Pediococcus pentosaceus – 4×10¹⁰ jtk /g

Ogólna liczba bakterii w produkcie – 1×1011 CFU/g

„Na stracie” liczba bakterii z preparatu na 1 g zakiszanego surowca przy stosowaniu 250g/50 ton wynosi 500 tys. CFU.

Enzymy celulolityczne: 1,3(4) β-glukanaza – 5000 U/g, 1,4 β-ksylanaza – 40000 U/g

Dostępne opakowania: 250g.

Dostosuj preferencje dotyczące zgody
Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej. Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny. Korzystamy również z plików cookie innych firm, które pomagają nam analizować sposób korzystania ze strony przez użytkowników, a także przechowywać preferencje użytkownika oraz dostarczać mu istotnych dla niego treści i reklam. Tego typu pliki cookie będą przechowywane w przeglądarce tylko za uprzednią zgodą użytkownika. Można włączyć lub wyłączyć niektóre lub wszystkie te pliki cookie, ale wyłączenie niektórych z nich może wpłynąć na jakość przeglądania.
Niezbędny
Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.
Funkcjonalny
Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.
Analityka
Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.
Występ
Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.
Reklama
Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.