Bakteryjno-enzymatyczny zakiszacz. Zawiera wysoko aktywne szczepy bakterii fermentacji mlekowej oraz enzymy celulolityczne. Specjalny do zielonek wysokobiałkowych (lucerna, koniczyna), traw, mieszanek traw z lucerną, GPS, zielonek z żyta. Również świetnie sprawdza się w kiszeniu kukurydzy (całych roślin, ziarna i kolb), wysłodków buraczanych i młóta browarnianego.
KORZYŚCI
STOSOWANIE
Dawkę należy ustalić w zależności od stopnia trudności zakiszania, jakości surowca i innych warunków technologicznych: 250g/50-75 ton zakiszanego surowca:
Preparat w proszku do zastosowania w roztworze wodnym w proporcji 250g/10-50 litrów czystej wody. Roztwór roboczy należy wykorzystać w ciągu 24 godzin. Stosować za pomocą aplikatora lub ręcznie spryskiwać układane warstwy na pryzmie lub w silosie.
SKŁAD
Bakterie fermentacji mlekowej:
Lactobacillus plantarum 4×10¹⁰ jtk/g,Lactobacillus buchneri – 2×10¹⁰ jtk /g, Pediococcus pentosaceus – 4×10¹⁰ jtk /g
Ogólna liczba bakterii w produkcie – 1×1011 CFU/g
„Na stracie” liczba bakterii z preparatu na 1 g zakiszanego surowca przy stosowaniu 250g/50 ton wynosi 500 tys. CFU.
Enzymy celulolityczne: 1,3(4) β-glukanaza – 5000 U/g, 1,4 β-ksylanaza – 40000 U/g
Dostępne opakowania: 250g.